Thuja Smaragd av Hackvaxter Heijnen

Thuja Smaragd av Hackvaxter Heijnen klarar sig bra som en häck barrträd men också som en ensam växt. Det är en mycket stark, hård barrträd. Denna barrträd har en ljusgrön färg som också kommer att förbli på vintern. Thuja “Smaragd” är en grön, ganska långsamt växande barrträd som sticker ut för sin fina och kompakta tillväxt. Beskärning görs bäst på våren och i september.

Att plantera dessa thuja är ganska enkelt. Det ställer inte många krav på jorden i din trädgård och om den inte består av tyngre jordtyper som lera, kommer thuja ‘Smaragd’ utan tvekan att känna sig hemma i din trädgård. På Haagplanten.net säljer vi thuja ‘Smaragd’ i olika varianter. Du bör plantera thuja med rotkula omedelbart efter leverans för att förhindra förlust, men om du inte är säker på om detta kommer att fungera omedelbart kan du lämna en thuja ‘Smaragd’ i en kruka lite längre.

Har du inte tid att vänta på att thuja ‘Smaragd’ växer över ögonhöjd? Då kan du också plantera en färdig gjord thujahäck. En sådan färdig säkring kan kosta lite mer, men du får omedelbart det resultat du har i åtanke. Och eftersom thuja-häcken på plantskolan har vårdats av professionella experter i flera år, kommer du ändå att få en hälsosam thuja-häck. Ring in hjälp, för att plantera större färdiga häckar är ett tufft jobb. Speciellt om klorna till exempel blir våta på grund av regn.

Köp Thuja ‘Smaragd’ online

Thuja ‘Smaragd’ har alla de egenskaper som de flesta trädgårdsmästare vill ha från sina häckplanter. Det är vintergrönt, härdat och väldigt enkelt att ta hand om. För en vintergrön häck med ett formellt, nästan posh-utseende är thuja ‘Smaragd’ med sitt fängslande smaragdlövverk ett utmärkt val. Och eftersom thuja ‘Smaragd’ växer ganska långsamt för en barrträdshäck, tar det inte mycket ansträngning alls för att hålla denna thuja-häck fin och spänd. Beskärning en eller två gånger om året är mer än tillräckligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts